JURA onderhoud

JURA onderhoud

Onderhoud van JURA koffiemachines

Heeft uw JURA apparaat een reparatie nodig? U heeft 25 maanden garantie vanaf de aankoopdatum. Kaldi is een premium JURA dealer. Als u uw machine bij een Kaldi winkel heeft gekocht, neem dan contact op met de desbetreffende Kaldi vestiging. Valt de reparatie buiten de garantieperiode of wilt u een JURA servicebeurt inplannen? Ook daar kunnen wij u mee helpen.

Jura onderhoudsproducten

Bij Kaldi kunt u ook terecht voor reguliere onderhoudsproducten voor uw JURA koffiemachine. Denk hierbij aan een JURA melksysteemreiniger, JURA 2 in 1 reinigingstablet, JURA ontkalkingstabletten, JURA reinigingsdoekjes of een nieuwe JURA melkslangset.

Hoe reinig je een JURA espressomachine?

Ieder koffieapparaat heeft regelmatig onderhoud nodig. Een groot onderdeel hier van is het reinigingsproces. Bij de JURA koffiemachines varieert de vraag om een reiniging tussen de 180 en 220 gezette koppen koffie. Het reinigen van de machine is essentieel als je van de lekkere smaak van je koffie wilt blijven genieten. Lees allereerst de gebruiksaanwijzing van jouw JURA machine door voordat je begint. De manieren van reiniging kunnen namelijk verschillen per model.De machine geeft in het display zelf aan wanneer deze gereinigd dient te worden. Deze melding kun je negeren om jouw vaste koffiemoment niet uit te stellen. We adviseren wel om de melding niet te lang te negeren en binnen een dag na de melding de reiniging van het apparaat te doen op een rustig moment. Om je machine te reinigen ga je naar het onderhoudsscherm en druk je op “apparaat reinigen”. De machine laat stap voor stap zien wat je dient te doen in het reinigingsproces. Op een gegeven moment geeft de machine de melding om het reinigingstablet in te werpen. Deze JURA reinigingstabletten zijn halfrond en tweekleurig. Doe het reinigingstablet in de daar voor bedoelde opening achterop de machine en doe het klepje weer dicht. Het apparaat begint nu met het reinigingsprogramma. Je kunt, als je het handig vindt, een bak onder de koffie uitloop zetten om het water tijdens de reiniging op te vangen. Je kunt het water ook in de restwaterbak opvangen, maar dan zul je deze tussentijds moeten legen. Na het reinigingsproces leeg je alle opvangbakken en plaats je deze terug in de machine. Het schoonmaakproces is nu voltooid.

Hoe ontkalk je een JURA espressomachine?

Om de kwaliteit van je koffie te garanderen zul je de machine af en toe moeten ontkalken. Voor het gemak heeft JURA alle stappen voor het onderhouden van je koffieapparaat zo makkelijk mogelijk gemaakt. Wij adviseren om altijd gebruik te maken van een Claris Waterfilter. Dit waterfilter zorgt ervoor dat water gefilterd wordt en de smaak en kwaliteit van je koffie constant is. Lees voordat je begint met het ontkalken van je machine eerst de gebruiksaanwijzing. De manier waarop ieder JURA model ontkalkt wordt, kan variëren. De producten die je gebruikt om de machine te ontkalken zijn agressief. Lees dus ook goed de gebruiksaanwijzing en waarschuwing op de verpakking van je ontkalkingstabletten. De JURA koffiemachine geeft zelf een melding op het display, wanneer deze ontkalkt dient te worden. Deze melding kun je negeren wanneer je geen tijd hebt om het apparaat te ontkalken. We adviseren wel deze melding niet te lang te negeren zodat je koffie de optimale smaak blijft houden. Controleer voordat je begint met ontkalken, of er een waterfilter in het apparaat zit. Zo ja, gooi dan al het water uit het reservoir en verwijder het waterfilter. Vul een bakje met 500ml water en los er drie ontkalkingstabletten in op. Wanneer deze helemaal opgelost zijn, doe je dit water in het reservoir van je machine, zonder het waterfilter. Druk in het onderhoudsmenu van je JURA machine op ontkalken. De machine vraagt nu om een bevestiging om de ontkalkingsprocedure te beginnen. Druk na het bevestigen op start om de procedure te starten.

Het ontkalken van de machine duurt best lang. Zet het apparaat in de tussentijd niet uit. Wanneer de machine vraagt om de restwaterbak te legen ben je bijna klaar. Leeg de bak en plaats hem terug. De machine zegt nu dat je het waterreservoir mag vullen. Spoel de resten van het water met ontkalkingsmiddel eerst even uit het reservoir voordat je er weer vers water in doet. Na het spoelen is de ontkalking van je machine klaar en geeft deze aan dat je weer koffie kunt zetten.

Onderhoud en reparatie van JURA koffiemachines

Heeft uw JURA apparaat een reparatie nodig? Kaldi is een premium JURA dealer. Bij ons heeft u 25 maanden garantie vanaf de aankoopdatum. Heeft u uw machine bij een Kaldi winkel gekocht? Neem dan contact op met de desbetreffende Kaldi vestiging. Valt de reparatie buiten de garantieperiode of wilt u een JURA servicebeurt inplannen? Ook daar kunnen wij u mee helpen.