Ontkalking

Ontkalking

Koop ontkalker voor je koffiezetapparaat

Kalk is de grootste vijand van alle huishoudelijke apparaten die leidingwater verbruiken. Om de levensduur van uw koffiezetapparaat te verlengen en de smaak van uw koffie goed te houden, kun je het beste ontkalkingstabletten of vloeibare ontkalker gebruiken die kalk verwijderen en jouw apparaat ontzien.

JURA ontkalkingsproducten

Jura heeft een 2 in 1 ontkalkingstablet ontwikkeld die de kalk zacht uit het espressoapparaat verwijdert en tegelijk de volautomaat ontziet. De speciaal voor Jura volautomaten ontwikkelde fosfaatvrije ontkalkingstabletten zorgen voor een grondige, effectieve en duurzame ontkalking.

Het ontkalkingsproces verwijdert alle kalkafzettingen in de machine en verzegelt hierna het doorloopsysteem. Ook zorgt het ontkalkingsproces voor corrosiebescherming van leidingen en het thermoblok.

Kaldi ontkalkingsproducten

Kaldi verkoopt onder de eigen merknaam een ontkalkingsvloeistof tegen een zeer gunstige prijs. Dit vloeibare ontkalkingsmiddel voor espressomachines, koffiemachines en waterkokers reinigt grondig en veilig het gehele apparaat en is volledig biologisch afbreekbaar.

Hoe moet ik mijn espressomachine ontkalken?

Iedere espressomachine is anders, maar het ontkalkingsproces is nagenoeg voor iedere machine gelijk. Lees eerst de gebruiksaanwijzing van het ontkalkingsmiddel dat je gaat gebruiken.

  1. Verwijder het waterfilter uit het waterreservoir, indien die erin zit. Vul het waterreservoir van je machine en voeg een ontkalkingstablet, of vloeistof toe. Het water met het ontkalkingsmiddel gaat door de boiler en de rest van je machine. Het is belangrijk dat het reinigingsmiddel door je stoompijpje gaat, waardoor deze ook gereinigd wordt. 

  2. Wanneer je klaar bent met het ontkalken van het espressoapparaat, leeg je het reservoir en vul je deze met alleen water en laat je het water nogmaals door de boiler, leidingen en het stoompijpje gaan. Dit doen we om er zeker van te zijn dat alle resten van het schoonmaakmiddel uit de machine zijn gespoeld.

  3. Als je klaar bent met het spoelen van de machine, ruik dan goed aan het water dat uit de machine komt. Wanneer er nog een luchtje van ontkalkingsmiddel aan het water zit, of als het water een beetje troelen is, spoel dan de machine nog een keer.

Wanneer het water helder is en je geen reinigingsmiddel meer ruikt, ben je klaar om weer koffie te maken.