Koffiesiroop

Koffiesiroop

€ 11,45 11.450000000000001 EUR
€ 11,45 11.450000000000001 EUR
€ 11,45 11.450000000000001 EUR

Koop koffiesiroop en likeur online of in een Kaldi winkel

Je hebt niet veel nodig om een gewoon kopje koffie om te toveren in een fantastische traktatie of dessert. Met een klein beetje koffiesiroop van Kaldi, maak je eenvoudig de lekkerste vanilla lattes en caramel lattes thuis in je eigen keuken.

Je hebt geen ingewikkeld recept nodig om een geweldig resultaat te bereiken. Koffie, verse melk en een van de Kaldi koffiesiropen zijn alles wat je nodig hebt. Je kunt makkelijk meer of minder siroop toevoegen om de koffie meer of minder zoet te maken, of een amandel- of havermelk gebruiken.

Kaldi koffiesiropen

De koffiesiropen van Kaldi zijn op natuurlijke basis en zijn verkrijgbaar in vijf verschillende smaken. amandelvanillehazelnootkaramel en salty caramel. Voeg net dat beetje extra toe om je koffie, latte macchiato, cappuccino of ijskoffie speciaal te maken.

Hoeveel koffiesiroop moet je gebruiken?

Meestal wordt in een (ijs)koffie één pompje, ofwel 30 ml siroop, of een halve eetlepel gebruikt in een mok, cappuccino kop of laag latte macchiatoglas. In een groter glas kun je de dubbele hoeveelheid gebruiken (of meer als je van zoet houdt).

Voor een heerlijke vanilla latte heb je een enkele of dubbele espresso nodig, een halve kop melk en een eetlepel vanille siroop. Zet om dit recept te maken een kopje koffie en verdeel dit over twee latte glazen. Roer een eetlepel vanille siroop door beide glazen met koffie. Schuim de melk op met het stoompijpje van het espressoapparaat of melkschuimer. Wanneer je deze niet hebt, kun je ook de melk in een pannetje verwarmen en deze tijdens het opwarmen met een klopper opkloppen. Voeg je opgeschuimde melk toe aan de koffie en geniet van je zelfgemaakte vanilla latte. Probeer ook eens een karamel, of hazelnoot siroop.

Uiteraard kun je met filterkoffie ook een lekkere latte maken. Gebruik in bovenstaand recept dan een halve kop filterkoffie in plaats van een espresso.

Welke koffiesiroop gebruik je voor ijskoffie?

Een lekkere ijskoffie in de ochtend, tijdens de lunch, of na het eten. Een ijskoffie kan eigenlijk altijd. De koude melk met ijs en daar tussendoor zwevend een donkere zweem van heerlijk zoete koffie. Deze creaties zien er vaak spectaculair uit en zijn wonderbaarlijk makkelijk zelf thuis te maken. 

Maak eerst een filterkoffie of espresso. Het eenvoudigste is een espresso, omdat deze sneller afkoelt wanneer je deze over ijs schenkt. Doe een groot glas vol met ijsklonten en voeg een of twee eetlepels siroop toe. Giet melk in het glas, maar zorg dat de espresso of filterkoffie er nog in past. Schenk nu voorzichtig de koffie in het glas en geniet van je zelfgemaakte ijskoffie. Je kunt je ijskoffie nog specialer maken door amandelmelk, kokosmelk of chocolademelk te gebruiken voor je ijskoffie