Halfautomatische espressomachines

Halfautomatische espressomachines

Wat is een halfautomatische espressomachine en wanneer kies je hiervoor?

Kruip in de huid van een barista en maak je favoriete kopje koffie gewoon in je eigen huis. Die mogelijkheid word je aangeboden met een halfautomatische espressomachine. Met een halfautomatische espressomachine kun je blijven variëren met koffiebonen om zo jouw favoriete kop koffie te zetten. Ook kan de maalgraad geheel aan je eigen voorkeur worden aangepast. Dit betekent dus dat jij veel meer controle hebt over de koffie die je zet, zodat je geheel naar eigen smaak gegarandeerd bent van de lekkerste koffie.

Een halfautomatische koffiemachine is een machine die de kunst van het koffiezetten combineert met gemak. Je kunt je dus bezighouden met het zoeken naar de perfecte boon en maling, terwijl de machine de eigenlijke extractie voor zijn rekening neemt. Je voelt je dus een echte barista, maar je hoeft het water niet handmatig en met de juiste druk door de koffie te duwen. Als je dat wel wilt doen, kijk dan eens naar een pistonmachine. Nog niet helemaal zeker over welke halfautomaat het beste bij jou past? Bezoek dan eens een van onze winkels

Koffiebonen voor een halfautomatische espressomachine

Welke soort koffiebonen je gebruikt is een kwestie van jouw eigen smaak. Wel heb je voor de halfautomatische espressomachine een fijne maling nodig. Deze moet niet te fijn zijn, dan is de doorlooptijd te lang en wordt de koffie bitter. Ook moet de maling niet te grof zijn, dan loopt het water te snel en kun je je verheugen op een slap kopje koffie. In onze kaldi vestigingen staan onze Barista's klaar die jou kunnen helpen met al jouw vragen over de perfecte maling en de lekkerste koffie blends.

Hoe maak je espresso met een halfautomatische espressomachine?

Je begint met het fijnmalen van de gekozen koffiebonen als dit nog niet gedaan is. Dit kun je helemaal zelf doen met een maler, maar vanuit de webshop en onze winkels kunnen wij de koffiebonen ook gratis voor je malen naar eigen voorkeur. De gemalen bonen gaan in de koffiefilter en die duw je stevig aan met een stamper. Vervolgens draai je deze stevig aan en druk je op de knop. De machine zorgt ervoor dat het water wat in het reservoir zit door de koffie geperst wordt. Binnen een paar seconden kan jij genieten van een heerlijk kopje koffie. Dit is natuurlijk een beknopte versie van het proces. Wil je dus meer weten over het zetten van de perfecte espresso uit een halfautomaat? Lees dan hier ons blog over hoe jij espresso zet met een halfautomatische espressomachine.

Cappuccino of latte macchiato zetten

Onze halfautomatische espressomachines zijn er in veel soorten en maten. Bijna alle machines hebben een stoompijpje om de melk mee op te schuimen. Met het stoompijpje heb je de mogelijkheid om een normale espresso om te toveren in een cappuccino of een heerlijke latte macchiato. Met de tips in ons blog kan jij ook thuis perfect melkschuim maken.

Het reinigen van jouw halfautomatische espressomachine 

Kalk is een grote vijand bij alles wat met water te maken heeft. En net zoals bij alle andere luxe apparaten heeft ook deze halfautomatische espressomachine onderhoud nodig. Spoel de filterhouder schoon en vul het reservoir met vers water. Spoel vervolgens ook de pijpen en maak de lekbak schoon. Heb je het stoompijpje gebruikt? Maak deze dan meteen schoon om zo te voorkomen dat er melkresten op blijven zitten. Als je de machine elke dag gebruikt ontkalk deze dan een keer per maand zoals beschreven staat in de gebruiksaanwijzingen van de espressomachine. Gebruik geen azijn, dit zal meer kwaad dan goed doen en kan de machine van de binnenkant beschadigen. Bij kaldi verkopen wij reinigingsmiddelen zodat jouw koffiezetapparaat lang meegaat. Niet helemaal zeker hoe je jouw halfautomaat moet reinigen? Kom dan eens langs in een van onze winkels voor hulp en antwoord op jouw vragen.

Halfautomatische espressomachine online bestellen?

Dat kan! Bij Kaldi hebben wij een grote selectie aan halfautomatische espressomachines waaruit je kan kiezen. Ieder met eigen unieke designs, technologieën en functionaliteiten. Of je nu net begint in de wereld van koffie of al bezig bent op professioneel niveau, bij Kaldi vindt je de halfautomaat die bij je past. Bestel hem eenvoudig online via onze webshop en jij kan binnen no-time genieten van jouw barista-kwaliteit espresso! Nog niet helemaal zeker welke halfautomaat geschikt is voor jou? Kom dan eens langs in een van onze winkels. Hier staan wij klaar om al jouw vragen te beantwoorden en te adviseren in jouw keuze.